A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára 2012. augusztus 27-től a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig nyújtható be pályázat. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A támogatásra kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthatnak be pályázatot – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezik.

A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de legfeljebb:

- kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként 850 ezer forint;
- megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezés (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) telepítésével lakásonként 1,5 millió forint.

A berendezések beszerzésének és beüzemelésének költségén felül támogathatók a korszerűsítéshez kapcsolódó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési munkálatok költségei is.

Az Új Széchenyi Terv „Fűtéskorszerűsítési Program” pályázati felhívása, a pályázati útmutató és a további kapcsolódó információk a www.kormany.hu oldalon és az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu/futeskorszerusites) érhetőek el.

Technikai HelpDesk:
A Technikai Helpdesk elérhető hétköznapokon délelőtt 8.00 órától 16.30-ig.
Telefon: +36-30/301-2289
E-mail: LjhOSguFCNFTM30NzZnV0ZXNrb3JzemVydXNpdGVzQHJlLWVsZWt0cm9uaWsuaHU= vagy a pályázati portál HelpDesk űrlapján.

Pályázatkezeléssel kapcsolatos, értelmezési problémák esetén segítségnyújtás:
ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. Pályázati ügyfélszolgálat:
Telefon: +36-1/372-6516 (H-Cs: 8.00-tól 16.15 óráig, P: 8.00-tól 13.45 óráig)
E-mail: rPggHOPGw6RgAOOMZnV0ZXNrb3JzemVydXNpdGVzQGVtaS5odQ==
Weblap: www.emi.hu/futeskorszerusites

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)