Példaértékű ZBR projektek

Válogatás a sikeresen megvalósított ZBR projektek közül.

ZBR KLÍMABARÁT OTTHON PANEL ALPROGRAM

A 2009 júliusában indult ZBR Klímabarát Otthon Panel Alprogram célja az iparosított technológiával épült lakóépületek széndioxidkibocsátás-csökkentést és energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása. A program megvalósítása során a panellakások energiahatékony felújítására a zöldtárca először vezetett be speciális klímavédelmi elemet, szigorúan számszerűsített széndioxid-kibocsátás számítással.
A pályázati lehetőség 2009. december 31-én lezárult.

ZBR KLÍMABARÁT OTTHON ENERGIAHATÉKONYSÁGI ALPROGRAM

A ZBR második programjaként 2009 decemberében indult el a ZBR Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram, amely hagyományos lakóépületek klímavédelmi célú energiahatékonysági felújítását, az épülethez kötött megújuló energiaforrások alkalmazását, valamint új, energiatakarékos lakóépületek építését támogatja.
A pályázati lehetőség 2010. október 30-án lezárult.

ZBR ENERGIATAKARÉKOS HÁZTARTÁSI GÉPCSERE ALPROGRAM

2010 márciusában indult a ZBR harmadik alprogramja, a ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram, amelynek keretében a rászorulók – időskorúak, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és regisztrált munkanélküliek – energiafaló hűtő- és mosógépeiket energiatakarékos készülékekre cserélhették az őket segítő, érdekvédelmüket ellátó alapítványok és egyesületek pályázatán keresztül, elősegítve számszerűsíthető energia-megtakarítást és emisszió-csökkenést.
A pályázati lehetőség 2010. április 23-án lezárult.

ZBR ENERGIATAKARÉKOS IZZÓCSERE ALPROGRAM

A ZBR Energiatakarékos Izzócsere Alprogram a negyedik ZBR alprogramként 2010 áprilisában indult. A pályázat célja annak támogatása, hogy a rászorulók – időskorúak, nagycsaládosok és fogyatékkal élők – hagyományos izzóikat energiatakarékos izzókra cserélhették az őket segítő, érdekvédelmüket ellátó alapítványok és egyesületek pályázatán keresztül, ezzel számszerűsíthető energia-megtakarítást és emisszió-csökkenést érve el.
A pályázati lehetőség 2010. október 30-án lezárult.

Menü

ZBR Hírek

Navigáció