ZBR Hírek

Közlemény

Publikálva: 2014. október 31.

Az „Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Bentlakásos közintézmények energiahatékonyságának növelését szolgáló napkollektorok alkalmazása, használati melegvíz igény részbeni kielégítése céljából” című pályázati felhívás 2014. október 31-én lezárásra került.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az „Otthon Melege Program” keretében 1,1 milliárd forinttal támogatja lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjét

Publikálva: 2014. szeptember 29.

A pályázati úton elnyerhető forrás által lehetővé válik a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréje. A megvalósuló beruházások révén jelentős mértékben csökkenthető az épületek energiavesztesége és a szén-dioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást a Zöld Beruházási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

Tovább a teljes cikkre

Az év végéig nyújtható be pályázat földgázüzemű autóbuszok beszerzésére

Publikálva: 2014. szeptember 29.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti határidőt meghosszabbítva, 2014. december 31-én éjfélig várja a pályázatokat az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Közösségi közlekedésben üzemeltetett földgázüzemű (CNG) autóbuszok beszerzését elősegítő alprogramban. A szaktárca összesen 1,6 milliárd forint támogatást ad új autóbuszok megvásárlásához állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára.

Tovább a teljes cikkre

1,6 milliárd forintos pályázat gázüzemű autóbuszok beszerzésére

Publikálva: 2014. február 26.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen 1,6 milliárd forint támogatást nyújt új, gáz meghajtású (CNG) autóbuszok beszerzéséhez állami vagy önkormányzati közvetlen, vagy közvetett tulajdonú gazdálkodó szervezetek számára. Pályázati úton az új CNG üzemű járművek beszerzési árához nyerhető támogatás.

Tovább a teljes cikkre

Közlemény

Publikálva: 2014. február 6.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. az „Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Bentlakásos közintézmények energiahatékonyságának növelését szolgáló napkollektorok alkalmazása, használati melegvíz igény részbeni kielégítése céljából” című alprogram Pályázati Útmutatójának értelmezésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást teszi közzé.

Tovább a teljes cikkre

Mintegy 870 millió forintos pályázat indul közintézményi napkollektoros fejlesztésekre

Publikálva: 2013. augusztus 6.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító rendszerek bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületekben történő telepítése céljából 2013. augusztus 5-től pályázatot hirdet. A támogatás akár teljes egészében is fedezheti az elismerhető bekerülési költséget. A pályázat keretösszege 867,2 millió forint, finanszírozása a kvótabevételek terhére történik.

Tovább a teljes cikkre

1,6 milliárd forintos pályázat gázüzemű autóbuszok beszerzésére

Publikálva: 2013. március 4.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összesen 1,6 milliárd forint támogatást ad új, gáz meghajtású (CNG) autóbuszok beszerzéséhez állami vagy önkormányzati tulajdonú közösségi közlekedési társaságok számára. A pályázati úton elnyerhető forrásból az azonos műszaki tartalmú dízelüzemű és gázüzemű járművek árkülönbözete fedezhető.

Tovább a teljes cikkre

Többletforrás a kvótabevételből a panelpályázatra

Publikálva: 2013. február 14.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a tavaly év végi sikeres kvótaértékesítéseknek köszönhetően 4,56 milliárd forintos keretet biztosít újabb támogatások megítéléséhez a Zöld Beruházási Rendszer lezárt Panel II. pályázatán. A többletforrásból a korábban benyújtott, de miniszteri döntéssel még nem rendelkező pályázatok kaphatnak hozzájárulást panellakások felújításához, energetikai korszerűsítéséhez.

Tovább a teljes cikkre

Környezetvédelmi Tanácsülés Luxembourgban

Publikálva: 2012. október 26.

2012. október 25-én rendezték meg az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsülését Luxembourgban, amelyen részt vett Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Újabb energiahatékonysági pályázat pénzügyi elszámolásának határideje hosszabbodik

Publikálva: 2012. október 9.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a beérkező kéréseket mérlegelve meghosszabbítja az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer Mi otthonunk felújítási és új otthon építési alprogram pénzügyi elszámolásainak benyújtására vonatkozó határidőt. A pályázók a napkollektoros kiírás nyerteseihez hasonlóan 2012. november 20-ig adhatják be az elszámolásokat.

Tovább a teljes cikkre

Egységes kezelésben a Zöld Beruházási Rendszer pályázatai

Publikálva: 2012. október 5.

A Zöld Beruházási Rendszerhez (ZBR) kapcsolódó egyes pályázatok kezelését az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) veszi át a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.-től.

Tovább a teljes cikkre

Meghosszabbított határidő a napkollektoros pályázat pénzügyi elszámolásaira

Publikálva: 2012. szeptember 11.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az eredeti, szeptember végi határidőt meghosszabbítva 2012. november 20-ig teszi lehetővé a pénzügyi elszámolások benyújtását a Zöld Beruházási Rendszer napkollektoros pályázatán.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata

Publikálva: 2012. szeptember 7.

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. szeptember 7–én délben a beérkezett pályázatok feldolgozásáig felfüggeszti a konstrukciót.

Tovább a teljes cikkre

Nemzeti Épületenergetikai Stratégia - A magyar épületállomány energiahatékonysági felújítási programja

Interjú dr. Sárközi Károllyal az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatójával, Horváth Attila Imrével, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztályvezetővel és Körtvély Zoltánnal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Energiahatékonysági Programok Osztályvezetőjével.

Tovább a teljes cikkre

Szakpolitikai stratégia a hazai épületállomány energetikai állapotának javítására

Publikálva: 2012. augusztus 29.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. bevonásával Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát készít 2013 nyarára. Az uniós irányelvekkel összehangolt szakpolitikai dokumentum a meglévő épületek energiahatékony felújítására és új energiatakarékos épületek építésére vonatkozóan rögzít majd hosszú távú koncepciókat. A stratégia fontos iránymutatója lesz az épületenergetikai felújítási programok tervezésének is.

Tovább a teljes cikkre

Mától lehet pályázni a fűtési rendszerek korszerűsítésére

Publikálva: 2012. augusztus 27.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára 2012. augusztus 27-től a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig nyújtható be pályázat. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

Tovább a teljes cikkre

Menü

ZBR Hírek

Navigáció