A 2011. évben teljesen megújult alprogrmok indultak amelyek az előzőeknél nagyobb mértékben fokuszáltak a minél hatékonyabb CO2 kibocsátás csökkentésre úgy, hogy közben figyelembe veszik a nemzeti energia- és klímapolitikai stratégiák fenntartható fejlődésre vonatkozó terveit, és minél inkább olyan beruházásokat szeretnének ösztönözni, amelyek több évtizedre szóló energiamegtakarítást és CO2 kibocsátás csökkenést eredményezhnek.

 

ZBR MI OTTHONUNK FELÚJÍTÁSI ÉS ÚJ OTTHON ÉPÍTÉSI ALPROGRAM

A ZBR 2011-ben indult első alprogramjának, - amely sorrend szerint az ötödik – célja a meglévő lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező energiahatékonysági komplex felújítása, korszerűsítése, megújuló energiafelhasználás elősegítése, valamint új, energiatakarékos lakóépületek építése.

Keret: 1.6 Mrd Ft

Meghirdetés: 2011. július 13.

Megnyitás: 2011. augusztus 15.

Lezárás: 2011. augusztus 17.

Pályázók köre: természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak, az építtető szervezet

ZBR MEGÚJULÓ ENERGIAHORDOZÓ FELHASZNÁLÁSÁT ELŐSEGÍTŐ, HASZNÁLATI MELEG VÍZ ELŐÁLLÍTÁSÁT ÉS FŰTÉSRÁSEGÍTÉST SZOLGÁLÓ NAPKOLLEKTOR-RENDSZER KIÉPÍTÉSE ALPROGRAM

2011. október 12-én került meghirdetése a ZBR legújabb alprogramja, amely a meglévő lakóépületek széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező, valamint az energiahatékonyság javítását célzó napenergiát hasznosító rendszerek (használati-melegvíz előállítására, épületek fűtésére, vagy az előbbi célok kombinált, esetleg egyéb hőigények kielégítésesre is szolgáló, többcélú napkollektoros rendszerek) beszerzését és telepítését támogatja.

Keret: 2.97 Mrd Ft

Meghirdetés: 2011. október 12.

Megnyitás: 2011. október 25.

Lezárás: 2012. május 15.

Pályázók köre: természetes személyek, társasházak