A 2010. évben újabb két pályázati lehetőség nyílt meg, amelyek a háztrtásokban rejlő energia megtakarítási lehetőségeket felhasználva kerültek meghirdetésre.

 

ZBR ENERGIATAKARÉKOS HÁZTARTÁSI GÉPCSERE ALPROGRAM

2010 márciusában indult a ZBR harmadik alprogramja, a ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram, amelynek keretében a rászorulók – időskorúak, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és regisztrált munkanélküliek – energiafaló hűtő- és mosógépeiket energiatakarékos készülékekre cserélhették az őket segítő, érdekvédelmüket ellátó alapítványok és egyesületek pályázatán keresztül, elősegítve számszerűsíthető energia-megtakarítást és emisszió-csökkenést.

Keret: 1 Mrd Ft

Meghirdetés: 2010. március 23.

Megnyitás: 2010. március 24.

Lezárás: 2010. április 23.

Kód: (ZBR) K-36-10-000

Pályázók köre: időskorúak, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, regisztrált munkanélküliek érdekvédelmével foglalkozó alapítványok, egyesületek

ZBR ENERGIATAKARÉKOS IZZÓCSERE ALPROGRAM

A ZBR Energiatakarékos Izzócsere Alprogram a negyedik ZBR alprogramként 2010 áprilisában indult. A pályázat célja annak támogatása, hogy a rászorulók – időskorúak, nagycsaládosok és fogyatékkal élők – hagyományos izzóikat energiatakarékos izzókra cserélhették az őket segítő, érdekvédelmüket ellátó alapítványok és egyesületek pályázatán keresztül, ezzel számszerűsíthető energia-megtakarítást és emisszió-csökkenést érve el.

Keret: 450 millió Ft

Meghirdetés: 2010. április 7.

Megnyitás: 2010. április 7.

Lezárás: 2010. október 30.

Kód: (ZBR) K-36-10-006

Pályázók köre: időskorúak, nagycsaládosok, fogyatékkal élők érdekvédelmével foglalkozó alapítványok, egyesületek